3 Şubat 2010 Çarşamba

bilen beri gelsin

şimdi yaban mersini denen şein ingilizce ismi blueberry.yani aşağıdaki meyve.görüldüğü üzere gerçekten de mavi.peki tüm kuruyemişçilerde ve aktarlarda neden kırmızı bir meyve yaban mersini diye satılıyor.gerçek yaban mersinini nerden bulacağız?ben yaban mersini diye satılan kırmızı meyvenin tadını da seviyorum,ama gerçek blueberry yemek istiyorum.

4 yorum:

  1. Kara kitapçım, aktarlarda bu gördüğün cinsini de satıyorlar. Asıl doğal yaban mersini bu, sanırım diğeri biraz aşılı, evcil türü. Geçen gün rastladım aktarın birinde kapı önüne yığmış satıyordu, hatta tadına baktım. Lakin henüz kurumamıştı, yaş olarak satıyordu. Sanırım bu mevsim çıkıyor ve henüz kuruma fırsatı olmadı. Bir de şunu merak ediyorum, Karadenizlilerin kitikapa diye bir meyvesi var, acaba bununla aynı mı?

    YanıtlaSil
  2. aynı meyve olduğunu duymuştum.hatta geçen gün bir arkadaş bu meyvenin uludağ'da da yabani olarak bulunduğunu söyledi.ben burdaki aktarlarda hiç bu cinsi görmedim,hep kırmızısı var.

    YanıtlaSil
  3. canımcım genelde kurusu satılıyor, blueberry, cranbery karıştırılıyor, buralarda yetişmediği için belki dondurulmuş bulabilirsin. Karadenizde yetiştirildiğini duydum ama hiç yemedim.

    YanıtlaSil
  4. kuruyemişçilerdeki şeker şurubuyla kurutulduğu için tatlı ve rengi farklı. asıl tazesi makbul(antioksidan açısından çok zengin) karadeniz kıyıları yetiştirmek için çok uygun ama tr de pek yetiştirilmiyor ithal olduğu içinde taze olanların fiyatları ciddi yüksek (likapa adıylada bilinir)

    YanıtlaSil