4 Aralık 2009 Cuma

hatıralar


dün akşam daha önce okuduğum kitapları düşündüm.aslında hiç birini öyle detaylı hatırlamıyorum.konusunu,kahramanlarını,kelimeleri hatırlamıyorum.hatırladığım okurken hissettiklerim.bende en yoğun duygusal izleri bırakan kitapları düşündüm ve aklıma ilk gelenler bir çırpıda hatırladıklarım:

kara kitap,

bülbülü öldürmek,

ana,

dönüşüm,

vadideki zambak,

al gözüm seyreyle salih.


bu kitapların hepsini lise çağlarında okumuştum.bendeki izleri hala geçmemiş.özellikle kara kitap ve al gözüm seyreyle salih'i tekrar okumak istiyorum.benim okuduğumda ikisi de can yayınlarındandı.şimdiyse başka bir yayın evi tarafından basılıyorlar.keşke o okuduğum baskılarını bulabilsem."eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar" lafı benim gibi birine pek uygun değil.seviyorum ben kullanılmış kitapları.bursa'da 2.el kitap satan güzel bir kitapçı bilen var mı?
fotoğraf:mike shaw
not:yaşama dört elle sarılmak gerek.(fotoğrasfın düşündürdüğü)

3 yorum:

  1. Benim blog tutmaya başlayış sebebi de bu unutuşlardır.Birgün baktım onlarca şey okumuşum ama hiçbirini hatırlamıyorum,oysa çoğunuda beğenmişimdir.Alim unutmuş,kalem unutmamış,sözünü çağımıza uyarlayarak bende başladım yazmaya.Çok unuttuğum birşey olursa açıp bloğumu bakıyorum ama yazdığımdan olsa gerek bloğa yazdığım kitapları çok daha net hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kara Kitap'ın Can Yayınları baskısı bende mevcut, tabii yaş icabı:)) Şu "Bülbülü Öldürmek" bende de anısı olan bir kitaptır. Teyze kızım hediye etmişti ve çok etkilenmiştim okuyunca. Sonra kayboldu kitap, biri aldı benden muhtemelen ve geri getirmedi. Oysa o haliyle okşamak isterdim şimdi elime alıp ama kapağı yaprağı sararıp solmuş epeyce eski kitabım vardır:))

    YanıtlaSil
  3. Ne çabuk unutuyoruz gerçekten değil mi?

    YanıtlaSil