9 Ocak 2011 Pazar

köle isaura

Evde kalmak demek yorgunluk ve bütün gün ev işi yapmak demek. O yüzden sevmiyorum evde olmayı, geçen haftasonu yeni yıl kutlamaları nedeniyle evde hiç birşey yapayınca, bütün hafta da eşim evde olunca ev dönmüş panayır yerine. Panayırdan arta kalanları toplamaksa bana yani köle isauraya düştü yine. Yaptığımsa sadece şöyle bir toparlamak, ama şu an korkunç bir bel ağrısı çekiyorum. Birazdan gidip bıdığı televizyon karşısından zorla kaldırıp yatıracağım. Bense çamaşır makinesinin durmasını bekleyip askıdaki çamaşırları toplayıp yenilerini asacağım. Ev değil çamaşırhane mübarek. Bugünkü iki makinayı da sayarsak tüm hafta toplam beş makina çamaşır yıkandı.Çamaşır makinasını icat eden arkadaştan Allah razı olsun, ama bir de asmak, toplamak, katlamak, ütülemek derdi olmasa. Eşim iş görüşmesi için Antalya'ya gitti, umarım hayırlı haberlerle döner. Ben de bugünlerde çok gergin hissediyorum kendimi, bıdık da bana iyice düştü, iki dakika yalnız bırakmıyor, şimdi Bakugan başladı da biraz nefes aldım. Televizyon izlerken bile yanında oturmamı istiyor. Babası evde olunca biraz üzerimdeki baskısı azalır diye düşünmüştüm, ama tam tersine bana iyice düştü. O televizyon izlerken ben de yanında kitap okuyayım diyorum, ona bile izin vermiyor, kitabı elimden itiyor. Neyse bunlar bahane değil tabi ki diyor ve aldığım kararlar doğrultusunda Ocak ayında okuyacağım kitapları yazıyorum:

- Kalbin Böcüü (Atilla Atalay),
- Bedende Kıpırdanmalar (Gülnur Elik, Tuğba B.Özenç)
- Faust (Goethe),
çocuk kitabı olarak da hile yapıyor ve oğluma okuyacağım kitapları sayıyorum.
- Canım Annemin Doğum Günü (Aytül Akal, Resimleyen Pınar Büyükgüral)
- Kartanesi (Janey Loise Jones, Resimleyen Veronica Vasylenko)

Elimde %100 Kendiniz Olun diye bir kitap var, bitmek üzere. O bitince bunlara başlayacağım. Gerçi bu hafta işyerinde yoğun bir hafta beni bekliyor, işten yorgun gelip evde de çalışınca yastığa kafamı zor koyuyorum.

Bahane mekanizması beni kandıramazsın, başladın yine çalışmaya.

Evet oğlum geldi, köle isaura iş başına...

2 yorum:

  1. Selam Kara Kitap, Mina Urgan'ın bir sözü vardır.. Bu tip vaziyetlerde hemen hafızamın çekmecesinden çıkarıveririm.. Şöyle:
    "Annelik kölelik ama gönüllü kölelelik."
    Doğru değil mi:)

    YanıtlaSil
  2. ben kaç makina yıkadaığımı hatırlamıyorum. dün temizlikle uğraştım, kızımla ilgilendim, bugunde biraz arkadaş gezintisi ve sonra 2-3 günlük yemek pişirme ve 2 haftalık birikmiş utu, kızı da yıkadım... daha ne olsun. yorgun bır haftasonuydu.

    YanıtlaSil