9 Nisan 2010 Cuma

küçük sinekler :))

bugün sabah güne güneşle uyandım,çooook mutlu oldum.balkondaki çamaşırlarımı toplamak için dışarı çıktığımda bir de ne göreyim yavru sinekler duvarıma doluşmuş.yaşasın bahar gelmiş diye sevindim,sevincimden sinekleri elime alıp okşayasım geldi neredeyse.sonra bir baktım benim zavallı limon ve mandalina ağaçlarımın saksıları kupkuru olmuş.ihmalci kara kitap bir de kedi istiyorsun, sen çiçeklere su vermeyi bile unutuyorsun dedim kendime.mandalinamı sularken bir de ne göreyim,benim onca ihmalime rağmen küçük ağaç çiçeklenme çabasında,hala hayatta.limondan da umudumu kesmedim.arkamı döndüm gözüme lavantam ve gülüm ilişti,ikisi de pek güzel yapraklanmış.sizin başınız kel mi dedim onları da suladım.

balkondan içeri girince anladım, havada sabah ayazı varmış.üzerimi giyindim, evden çıkmadan önce uykusunun en tatlı yerinde olan bıdığımı öptüm sıcacık, mis kokulu yanağından.

biraz durakta otobüs bekledim,genelde hınca hınç dolu olan otobüs bugün nispeten boştu. metroya kadar rahat geldim. saate bir baktım metro gitmek üzere.bacaklarıma dedim koşmaya hazırlan.bir iki üç başla...koşa koşa metroya yetiştim,ben bindim metro hareket etti.nefes nefese kaldım,ineceğim durağa gelene kadar nefesim düzelmedi.kolay değil bu ağırlıkta bir vücutla koşmak.işyerine geldim güzel bir kahvaltı hazırladım kendime.yıllardır işyerinde kahvaltı ederim,tam teşekküllü.çavdar ekmeği,peynir,domates,maydanoz,tere ve salça'dan oluşan mükellef kahvaltı sonrası güne hazırım.

öğle tatilinde yürüyüşe çıktık.bizim işyerinin yakınına lunaparkımsı bir yer açıldı.onun yanından geçerken sınıf sınıf diyerek gelen çok güzel kokuları takip ettim, bir baktım pamuk şekerci,canım da bugünlerde nasıl tatlı istiyor.bir pamuk şekerini üç kişi paylaştık.paylaşmak güzeldir :)) daha az kalori alırsınız.

bugün cuma, gün bitti bile. yarın arkadaşımın düğünü için ankara'ya gidiyorum.23 nisan öncesi oğlumu anıtkabir'e de götüreceğim.çok heyecanlıyım.

2 yorum:

  1. Aaa Kara Kitapçım, keşke düğün benim orada olduğum zamana denk gelseydi, ne güzel buluşurduk. Neyse kısmet başka bir zamana inşallah.
    Keyfinin yerinde olmasına gerçekten çook sevindim, hadi bakalım bulutlar dağılıyor.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. nasıl geçti Ankara ve Anıtkabir ziyareti ?

    YanıtlaSil