22 Nisan 2010 Perşembe

bugün bit artık!

öffffs sıkıntıdan patlayabilirim.şimdi ortamdan ikiye çatlayacağım.tatil öncesi günler neden uzar da uzar ve bir türlü yarın olmaz.hoş ben bu haftayı genel olarak sıkılarak geçirdim.hiç çalışmak istemedi canım.daha doğrusu hiçbir şey yapmak istemedim.hiçbir şey yapmadan tv izlemedenikitap okumadan,konuşmadan,çalışmadan,sadece nefes alıp vererk ve düşünerek boş boş oturmak geldi bütün hafta içimden.çalışan insanlar için ne kadar zor böyle bir zaman dilim yaratmak.gerçi ben akşamları oğlum uyuduktan sonra biraz hiçbir şey yaptım.yatıp uyumak da istemedi canım,yazmak da okumak da hiçbir şey.hepsi bu! şimdi bir azap şeklinde bekliyorum öğleden sonranın geçmesini çünkü ben yarın sabah 4.30 sularında büyükada’ya doğru yola çıkıyorum.akşama kendime Küçük bir sırt çantası hazırlamalıyım.yarın akşam geri döneceğiz gerçi,ama yanıma alacağım yiyecek,su,fotoğraf makinesi gibi temel ihtiyaç maddeleri için bir sırt çantası gerek.büyükada ve aya yorgi bekle bizi 6 kız seni görmeye geliyoruz.koca bey bugün akşam dokuzda uçağa binecek eve gelmesi gece 1’I bulur.demek oluyor ki ben sabah 4’te tek başıma düşeceğim yollara.baba oğul yarın evde başbaşalar.gerçi eşim eminim anne ve babasıyla bir plan yapar.oğluşla tek başına pek ilgilenmez, hep yorgun ne de olsa.

ben de artık çok bunalıyorum.1 aydır her hafta seyahatte, hiç ara vermedi.hafta içi yalnızlığa alışınca hafta sonu da evin içinde ayağıma dolanıyor,sinirlerimi bozuyor.bütün hafta ev derli toplu, bir geliyor evi savaş alanına çeviriyor.birlikte hiçbir şey yapmıyoruz.bütün arkadaşlar üç gün tatil diye ailecek bir yerlere gidiyor, ama biz gidemeyiz.çünkü zaten yoldan geldiği için yorgun oluyor ve evde dinlenmek istiyor. evde miskin miskin uyuyor. en son karı koca olarak baş başa ne yaptık hatırlamıyorum.galiba 3 yıl once sevgililer gününde dışarda yemeğe gitmiştik. sinemaya gitmek istiyorsam tek başıma gidiyorum, gezmeye tek başıma gidiyorum.herşeyi yalnız yaptıktan sonra evli olmanın ne anlamı var? evdeki kirli çamaşırlardan başka.bavuldaki kirlileri boşalt,yıka,temizleri bavula koy,haydi yola.onun için de zor biliyorum,ama benim için de zor.çözümü olmayan saçma sapan bir durum.biz kadın milleti niye böyleyiz.ya da genellemiyim ben niye böyleyim?insan neden evlenir.bir hayatı paylaşmak için,bizimse artık oğlumuz dışında hiçbir paylaşımımız yok.

3 yorum:

  1. Didik didik edip paralıyorsun kendini, biraz oluruna bırak. İnan yeryüzündeki kadınların %80 i senin gibi, bu galiba dünyanın düzeni ve maalesef yüzyıllardır değiştirmeye kimsenin gücü yetmemiş. Egemen erkeklerin canı istememiş çünkü.
    Sen şimdi bu sıkıntıların hepsini bohçala, en bulunamayacak deliğe tık ve kafan bomboş Büyükada'ya doğru düş yollara. Bırak kim ne yaparsa yapsın evde, ister anasına gitsin, ister evde otursun, sen Ada'ya gitme işini başarmışsın ya gerisini boşver. Keyfini çıkar, ne güzeldir şimdi ada, benim için de gez, nefes al, varsa leylak kokla ve selam et o güzel evlere.
    İyi yolculuklar, keyifle git, keyifle dön...

    YanıtlaSil
  2. evet vesveseler, olumsuz düşünceler koyuyorum sizi gölge kutuma, kapatıyorum kutunun kapağını sıkıca, kaldırıyorum bulunmaz bir yere ve ben gidiyorum.bir daha da görüşmeyelim lütfen... :)))

    YanıtlaSil
  3. Ah be gülüm!Aynı dünyayı paylaşmak okadar zorki evliliklerde.Yıllar geçtikçe ayrı dünyalara öyle bir alışıyorsunki, arada bir başını uzatsa dünyana hemen kendi dünyanı özlüyorsun.

    YanıtlaSil