15 Ekim 2009 Perşembe

ekstra saate ihtiyacım var.


biri beni eve kapasa, mesela sokağa çıkma yasağı falan çıksa.evde de yemek hazırlayan, ev işlerini yapan biri olsa.ben de sadece müzik dinleyip kitap okusam.uyusam,uyansam yine kitap okusam.sonra bir ara eski türk filmlerini izlesem.sonra eski müzikal amerikan filmlerini izlesem.gene kelly,dean martin vb. amerikan jönlerinin dansını şarkılarını izlesem.sonra bir daha uyusam,uyansam, kitap okusam.notlar alsam,kendimi dinleyip içimdekileri duyup yazsam.yapmam gereken çok şey var.ama yapmak istemiyorum.hayatı biraz daha ağır çekimde yaşamak istiyorum.hiç bir şey için acele etmemek.yapmak istediklerim için vaktim olsun istiyorum.hayatı derin bir dinginlikle yaşamak istiyorum.niye benim hiçbirşey için yeterli zamanım yok.


elif şafak'ın siyah süt adlı kitabını okuyorum.pek çok olumlu ve olumsuz yorum okudum.benim yorumumsa şu:kitabı okurken kendimi görüyorum.içimden sesler korosu bende de var.bir ara vaktim olursa koro elemanlarını (tabi bildiğim kadarını,bilmediklerim de vardır eminim) buraya not etmek isterim.ben de elif şafak gibi düşünüyorum.neden kadınlar hayatta başarılı olmak için erkeklerden daha çok çaba harcamak zorunda.nedir şu üzerimize yapışan sorumluluklar.ev işleri sanki bizim sorumluluğumuz.erkek birşey yaptımı yardım etmiş oluyor.kime yardım ediyorsun kardeşim.yemek yapmak benim görevim mi de sen bana yardım ediyorsun.hem evi süpürmek gibi bir görevi üstlendiğimi hiç hatırlamıyorum.ya da çocuklarıma saçımı süpürge etmek.hayatımı eşime ve çocuğuma adamak.kadın olmak çok zor çok.


daha fazla yazamayacağım çünkü dedim ya çok çalışmam lazım çok.
resim:salvador dali

4 yorum:

  1. siyah sütü ben çok beğendim.. çok doğal ve güzel bir dille yazılmış ve bizi anlatan bir kitap bence.. muhafazakar olan kadıncığı (adını unuttum şimdi)biraz daha fazla öne çıkarttığı ve içindeki en olumlu kadıncık olarak onu göstermesi dışında pek bir kötü eleştirim yok kitapla ilgili :)

    YanıtlaSil
  2. ben ise 7.odanın dediğine katılamayacağım..elif şafak'ın en hayal kırıklığı yaratan kitabı oldu benim nazarımda..ha belki postpartum denen illet evlat sahibi olmadığım için uzak bana ve bu uzaklık belki de zevkle okunabilir yapmıyor benim nazarımda kitabı..ama genel değerlendirmeyle ve yorumun özü suyu hürmetine,kitabın iyisi kötüsü olmaz..bir batında nice kitap okuman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. Siyah Süt'ü bende okudum. Bir annenin doğum sonrası içindeki kadınlar eşliğinde çok güzel anlatmış. Her annenin okuması hatta babaların biel okuması gereken bir kitap. Ama eminm ki Elif Şafak çok daha güzel ve etkileyici yazıyor.

    YanıtlaSil
  4. elif şafak'ın arafı okuduğum ilk kitabı..o kitapla tanıdım onu ve anında önemli isimler hazneme kazıdım adını..ama bit palas,şehrin aynaları,baba ve piç kitapları da beni hayal kırıklığına uğratmadı..sevdiğim yazar.mütevazi oldu biraz..gerçek:bayılıyorum kendisine..
    ama aşkı okumadım daha..pembik pembik ben nerede o orada takılıyoruz..

    YanıtlaSil