28 Mart 2012 Çarşamba

bahar yorgunu

bugünlerde bir bezginlik hali üzerimde sormayın gitsin. akşamları iki satır okuyayım diyorum,ama hemencik uykum geliyor. geçen hafta hasta olup cuma günü evde yatınca uyuklamalarım arasında pozitif enerji gücü (jon gordon) kitabını okudum. bu kitaplar okurken iyi de bitti mi tam da bitip gidiyor. bu kitap bitince roman okumaya karar verip elime yeni hayat'ı aldım.ama onun için de hazır değilim gibi geldi. bir sayfa okudum bıraktım. iki gün önce d&r'a gittiğimde elim birden onca kitabın arasında zorba'ya gitti. zorba'yı ne zamandır merak ederdim,ama alayım da okuyayım diye hiç aklıma düşmezdi. bu kez, evet zorba zamanı, adaçayı, girit ve buram buram ege zamanı dedim kendime.

dün işten çıktığımda biraz keyifleneyim diye eve yürüyerek gitmeye karar verdim. fsm bulvarı boyunca yürürken içimdeki huzursuzluk azalacağına arttı. bu şekilde eve gitmemeliyim diyerek bir şeyler yemek için oturdum,karnımı doyurup tekrar yürüyüşüme başladım. yoldaki bir kırtasiyeden oğlum için silgi ve kalem aldım. evdeki 10. silgisi ve 50.kalemi oldu. hani oğlum okula başlayınca kalemini, silgisini okulda kaybeder, düşürür falan ben de stoktan yenisini veriririm ya da stok eriyor diye yeni kalem alışverişi yaparım diye umutlanıyrdum. nerdeeee!benim tertipli bıdığım ne silgisini ne de kalemini kaybediyor. dün akşam kalemini ve silgisini verince "anne biliyor musun sınıfta kırtasiye malzemesi olarak en zengin benim." dedi. o pofuduk yanaklarını yiyordum neredeyse. o senin güzelliğin oğlum dedim içimden ve kalemkutusundaki dört tane silgiyi çıkarıp yerine yeni aldığım gülen yüzlü üçgen silgiyi koyduk. dün akşam o film seyrederken ben de kitap okurum diyerek arabalar 2 filmini açtım.kanepenin üzerinde battaniye altına kıvrıldık.ben henüz kitap okumaya yeni başlamıştım ki sayfanın üzerinde bir el, gözlerimin içine bakan boncuk gözler.anne lütfen kitap okuma, filmi birlikte izleyelim.tamam dedim ve kapattım kitabımı. zorba'yla buluşmamız yine ertlendi.

7 yorum:

  1. bugün bende öyleyim. bahar yorgunluğu ne zaman geçecek acaba, meraktayım...

    YanıtlaSil
  2. ben her daim öyleyim... baharlar bahane yani... :)

    YanıtlaSil
  3. Oh ne güzel keyif yapmışsınız oğlunuzla:)

    YanıtlaSil
  4. Benimki yolculuk yorgunluğu diyordum ama baharın da etkisi olmalı. Elimi kaldırmak gelmiyor içimden resmen. Bütün gün aptal aptal otursam olacak...

    YanıtlaSil
  5. filmi de seyrettirmedi değil mi? işte anne yüreği, kıyamıyor insan..

    YanıtlaSil
  6. En güzel keyfi yapmışsınız anne oğul. keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
  7. Ben ilkokula giderken hostes teyzem kimselerde bulunmayan silgiler, kalem kutular alırdı bana. 34 yaşıma geldim. Hayattaki en büyük zevklerimden biri kırtasiye gezmektir :)

    YanıtlaSil