1 Ekim 2011 Cumartesi

küçük eller iş başında

her akşam ödev yapıyoruz.en az dört saat. yo hayır öğretmeni çok ödev vermiyor, hepi topu iki sayfa yapacağı ödev, ama iki çizip yarım saat tv izliyor, sonra gelip iki daha çiziyor yarım saat daha oyun oynuyor. neyse ki bu hafta biligisayar oynama konusunu hiç açmadı. zaten eve 7 gibi geliyor yemekti falan derken saat sekiz oluyor. sonra da açıyor klavuz çizgili defterini ikisi uzun bir süre karşılıklı bakışıyorlar. işte küçük eller iş başında




kalemi dimdik tutuyor.geçen yıl da böyle yazıyordu.bir türlü düzeltemedik, böyle daha rahat yazıyormuş, ama bence bileği bu şekilde daha çabuk yoruluyor. çözüm önerisi olan öğretmen arkadaşlar var mı?


geçen gün anne biz neden el yazısı öğreniyoruz, hiç bir yerde öyle yazı yazmıyor ki dedi. ne diyeceğimi bilemedim.çünkü oğluma katılıyorum. ne saçma harfleri el yazısıyla öğrenmeleri. ellerini çok yoruyor. yazmaktan biraz sıkılıyor, ama okumayla arası iyi.tabi okulda.evde hala ben okuma biliyorum ki diyor ve öğretmenin verdiği kitapları benim okumamı istiyor. öğretmenleri okuma bilenler arasında okuma yarışması yaptırıyormuş ikinci olmuş. cadı kızın biri birinci olmuş. :))

bugünlerde parmak emme seviyesi çok arttı. hatta öyle ki ön üst dişleri öne doğru gelmiş. biraz az em anneciğim diyorum. okula yeni başladım ya çok stresliyim diyor. okula alışıncaya kadar süre verip eğer azaltmazsa profesyonel yardım almayı düşünüyorum. aslında bırakmıştı parmak emmeyi. izmir'e gönderdikten sonra tekrar başladı.


birazdan satranç kursuna gideceğiz. okula dair küçük notlar almak istedim unutmadan.


işte elelelele'ler. bu hafta sonu ödevleri ise ali top al. ela ali elele... :))


4 yorum:

  1. 1.sınıfta ağladığımı biliyorum yazmak istemezdi ida 'salak değilim bir sıra yazsam öğrenemem mi' diyor bırakıyordu. Şimdi de yazmaktan nefret ediyor matematik daha güzel diyor.
    Galiba en zor sınıf anne baba için 1.sınıf. Öp o parmakların uçlarından benim için de.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı olsun okulunuz gec de olsa :) severim o minik elleri ne şeker maşallah :) çok haklı ne gerek var el yazısı yazmaya ama malesef milli eğitim yönetmelıklerı haksızlık ama yapacak bırsey yok sanırım bu durumda umarım sıkılmaz bu çalışmalardan kolay gelsin sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. ahh ahh o minik ellerden bizde de var. :) benım kızımda okula yeni başladı. ben nasıl kaçırmışım önceki yazılarını. ama evet, ıkı haftadır yaşamıyor gıbıyım... aynı seylerı yasıyoruz. odul koyduk cuma gunu. hediye dedik, okulda kı butun faaliyetlerini tamamlayıp gelmıs eve. deneyın faydasını goreceksınız.

    kalemı dık, egık tutma ıcın, ogretmen degılım ama resım yaptıgım ıcın , bır tavsıye. onune kocaman bır kagıt koyun. ve kalemı ortasından tutup, kağıda kocaman cızgıler cızsın, yan tutarak , tebesır tutar gıbı... sonucu merak edıyorum.

    zeynep ozmen unlu

    YanıtlaSil
  4. sormayın çok asi bir de bugünlerde.herşeye alınıyor, küsüyor.işim çok zor.

    YanıtlaSil