15 Temmuz 2011 Cuma

umut

neden bir insan parası varsa ve patron konumundaysa herkesi kullanabileceğini düşünür?

eşim bir işle ilgili hafta başından beri başka bir şehirde.

herşey belirsiz, insanlar ilgisiz, eşim umutsuz, güvensiz. herkes kendi aleminde.

bugün berat kandili.

allah'ım sen günahlarımızı bağışla, karşımıza iyi insanlar çıkar, hatalarımızdan ders almamızı sağla. bu yılımız sıkıntılı başladı, önümüzde umutlu yeni bir dönem aç. yüreğime umut ver.

çok umutsuzum.

4 yorum:

  1. bugun kandil, umutsuz olmak yerine umut edelim kara kitap. sagligimiz icin sukredip, iyi insanlarla karsilasip, iyi seyler olmasi icin dua edelim. ben umutla yanindayim.

    YanıtlaSil
  2. Kur'an-ı Kerim'de Allah kullarına "Bana kendinizi unutturmayın" der. Yani Allah'ı anın, Allah'a sığının, Allah'tan isteyin. Umudunuzu ise asla kaybetmeyin. Ben o kadar genç yaşta o kadar büyük sıkıntılar yaşadım ki. Hayattan da vazgeçtiğim oldu, umudumun inancımın sarsıldığı da. Ama zamanla şunu hatırladım; hayat denen süreç sadece sınav. İsyan etmekle, umudumuzu kaybetmekle Allah'tan uzaklaşıyor ve sınavda yanlış şıkları işaretliyoruz.

    Babamın bir arkadaşı onunla çalışmamı istedi, yılların hatrı var diye evimi bile taşıdım, yanında çalışmaya başladım. Bir dönem oturduğum ev satılacağı için taşınma durumum gündeme geldi, daha merkezde ama işime biraz uzak çok güzel bir ev bulduğum halde oraya taşınmadım. Patronum bütün gelişmeleri bildiği halde hiç bir şey demedi ve ben o evi iptal ettikten sadece 1 hafta sonra iş yeri kapanacak bahanesiyle işime son verdi. Başlarda kızdım, "Ben olsam bu durumda elemanımı uyarırdım, zor duruma sokmazdım" dedim ama sonra düşündüm de; o bu konudaki sınavını veremedi. O bi haftalık dönemde görevim olmayan onlarca işi yaptırmayı tercih etti. Onun kazancı kendince bir hafta oldu ama ben umudumu kaybetmeyrek ve hayırlısı buymuş diyerek daha çok şey kazandım.

    Diyeceğim odur ki, umudunuzu kaybetmeyin, kendinizi yüce yaradana hatırlatın.

    Bu arada, 7 aydır işsizim :) Her yere, sektörüm olmayan işlere bile başvuruyorum ama en çok Allah'ın kapısını çalıyorum. :)

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. frambuazlı ruh pastası ve ceren çok güzel yazmış,ben her şeyin iyi olacağı günlerin elbet geleceğine inanıyorum canım..

    YanıtlaSil
  4. benimde kendimce sorunlarım var.ne olursa olsun ALLAH (c.c) tan ümidi kesmemek lazım .iyi kötü herşey O'ndan gelir.rahmeti gazabının üstündedir.
    hayata 'hep böyle gider ,daha değişmez,herşey bitti' gözüyle bakmamak lazım .

    daha geçen aylarda bir telefona mesaj geldi ve çokta anlamlı : "ALLAH (c.c) olmadık anlarda bize öyle kapılar açar ki herşeyin bittiğini düşündüğümüz bir anda umut güneşi bir kez daha doğuverir. unutma, karanlığın en çok olduğu zaman güneşin doğmasının yaklaştığı zamandır."

    YanıtlaSil