15 Haziran 2012 Cuma

sabır, sabır, ya sabır!!!



hımmmm sakin olmalıyım, derin derin nefes alıp vermeliyim, hımmmm....


yoksa ahyaaaak diyerek dalacağım koca beyin beyninin ortasına elimdeki baltayla.


bu erkek milletine ne oluyor da kızın anne babası ziyareti gelince birden frankeştayna dönüşüyorlar.

pazar günü izmir'den annem geldi. oğluşun tatilinde birlikte vakit geçirmek istemiş. annem geldiğinden beri sevgili eşim yine bir triplerde,olmadık şeylerden bana gücü yettiğince bağırıyor, tüm akşam face'te takılıyor, ibrahim tatlıses'ten yıkılmışım ben falan paylaşıyor. kendi kendine takılıyor işte. hani utanmasa çay falan koyunca şekerini neden karıştırmadın diye çemkirecek.



az önce evi aradım, bugün gün içinde eve uğramış, kendi ailesiyle olan çocukluk fotoğraflarını büyütüp, çerçeveletip salona asmış. zaten anne babasını her gün görüyor, aynı binada oturuyoruz. yılın her günü bir aradayız. her akşam birlikte yemek yiyoruz , ailesini özleme gibi bir zamanı hiç olmadı ve 10 yıldır evliyiz. niye durup dururken fotoğraf asma ihtiyacı duydu meraktayım.



psikolojik olarak sorunları var, var ama ben anlamıyorum. havsalam almıyor diye bir laf derdi babaannem işte ondan.

en iyisi alttan alıp hır gür çıkarmamak. istediği kavga gürültü çıksın, huzursuzluk olsun, sen annenler gelince değişiyorsun, şımarıyorsun desin. onu yapabilmek için sınırlarımı sonuna kadar zorluyor. evet evet canımdan bezdiğim anlarda hayalimde baltalı ilahı yardıma çağırıp, kafasına baltasını indirdiğini hayal edeyim.oooo, bunu düşündüğüm çok iyi oldu. karikatür insan!

ben de sabır sabır çekerek, sınırlarımı mümkün olan en esnek hale getirmeliyim. hadi kızım kara kitap uyma deli kocana, gül geç, alttan al. akıllı olllll!!!






hadi hep beraber sabır, sabır, ya sabııııır! belki de akıllanır.

5 yorum:

  1. Her şeyleri mi bu kadar aynı olur bu soyun yahu! Tek tip yaratılmış gibiler. Ooooo salla gitsin trip yapsan neden olduğunu anlamayacak, ses çıkartsan suçlu ilan edileceksin en iyisi içine kaçmak. Ki sen zaten hepsini demişsin. Yoksa bizler de bu kadar aynı mıyız neyiz?
    Bak karıştım gene, en iyisi kaçayım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ama kara kitapcım, kocan haklı. anne senin annen. hasret giderin, sohbet edin, çay için. adamı niye elliyorsun o da takılsın istediği gibi. benimde kayın valideler bende. onları yalnız bıraktım bak burdayım :))

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    sanırım kayınvalideyle aynı binada oturmak pek iyi değil. ufak sorunlar çözülür gider, inşallah da bir daha bu sorunlar geri dönmez

    YanıtlaSil
  4. Acaba biz mi fazla tetikte oluyoruz böyle zamanlarda. Benzer şeyler hissederim hep annemler bize gelince. Çok af edersin ama odun yahu bunlar:))

    YanıtlaSil
  5. Valla Kara Kitap ayıp olmasın sana ama yattım yerlere bu yazını okuyunca:) Sen neden Bayan Yanı'na yazı yazmıyorsun? Sahiden... Şu yazdıkların tam mizah dergisine göre. Yoo, alaya aldığımı sanma durumunu...
    Çok tatlı anlatmışsın... Şahane:)

    Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil