27 Kasım 2011 Pazar

can'ım

behzat ç.'yi izliyorum.zaten izlediğim tek dizi o.eşim seyahatte olduğu için oğluma öbür odada ejderhanı nasıl eğitirsin'i açtım onu izledi.biraz önce geldi ve çok uykum geldi dedi.yatağına yatırdım, üstünü örttüm.öptüm ve iyi geceler dedim. cd'yi kapatmak için odaya gittim.tv'yi kapatıp yanına gittiğimde baktım çoktan uyumuş bile. biz yetişkinler uyurken ne kadar şapşal bir görüntüye sahip oluyoruz.çocuklarınsa masumiyetleri, o mis kokuları,yanaklarının yumuşaklığı sanki katlanarak artıyor.uykudayken öpmeye koklamaya doyamıyor insan.

dün akşam eşim oğlumu yıkadıktan sonra banyoya onu almaya girdim.banyodaki aynada iki gülen yüz resmi vardı. :))

küçükken buğulanan camlara birşeyler çizmeyi çok severdim.gerçi hala da severim. evin buğulanan camlarına gülen yüzler, kalpler,kuş falan çizerdim.annem kızardı.camları kirletiyorsun diye. yağmurlu günlerde arabanın camları buğulandığında da çizerdim ya da yazardım cama.babam kızardı.camları kirletiyorsun diye. oysa ben severdim buğulanmış cama yazmayı.hatta soğuk kış günlerinde özellikle cama hohlar ve birşeyler yazardım. hatta bir keresinde cama mavi ay'ın kahramanları david kalp mady yazmıştım da annem çok kızmıştı.

banyo camındaki gülen yüzlerin fotoğrafını çektim o yüzden.ben kızmadım oğluma. kim bilir ne zaman çizdiği iki gülen yüz buharlanan camda tekrar kendini göstermişti. şimdi camlar her buğulandığında gelip gidip ben de gülümsüyorum o gülen yüzlere. gülen yüz çizmesi mutlu etti beni.çatık kaşlı, bükük dudaklı oğlum. aslında mutlu bir çocuk demek ki. bazen onun çocuk kalbi nelere kırılır bilemiyorum.acaba söylemek istediklerimi anlatabiliyor muyum?memnun mu annesinden diye merak ediyorum kimi zaman. bazen istediği şeyleri yapmadığımda kalbimi kırmak için sen berbat bir annesin falan diye mektup yazıyor bana. :)) eşim de anneliğimi pek beğenmez ama ben kendimi beğeniyorum. tabi ki hatalarım var. bazı zamanlar çok bunaldığım, ne yapacağımı bilemediğim oluyor. klasik anne kalıbının içinde olmak istemediğim için yadırgandığım oluyor kimi zaman. kayınvalidemin deyişiyle "analar neden yaşlanır" cümlesine karşı "anne olmak içindeki çocuğu tekrar hayata döndürür" diyorum.

eğlenceli bir anne sayılırım. kendi zincirlerimi kırabilsem içimdeki beni dışarı tam yansıtabilsem, çevremin bana empoze ettiği "olmam gerekenlerin" zincirlerinden bir kurtulabilsem daha da eğlenceli bir anne olacağım biliyorum. birlikte gülerken katılmak istiyorum, kitaplar hakkında fikir alışverişi yapmak istiyorum, birbirimize film önerelim, yeni ve güzel bir şarkıyı birbirimize heyecanla anlatalım istiyorum. ama mükemmel diye birşey olmadığını, annesinin kimi zaman yorgun,mutsuz da olabileceğini ya da yalnız kalmak isteyebileceğini de bilsin istiyorum. benim kendi özel alanıma saygı duysun,saygı duysun ki kendi özel alanı da olabileceğini öğrensin istiyorum.

nasıl güzel, nasıl masum uyurken. daha dün emzirdiğim bebeğim artık kendi çalışma planını yapıp ödevlerini o plana göre yapmaktan bahsediyor. doğuştan yüksek bilince sahip kendisi. tek bağımlılığı parmak emmek. ah o bal parmak yok mu, o bal parmak. ama kararlı onu da bırakacakmış kendisi.

tsm korosuna katıldım ya şu şarkıyı öğrenip oğlum için söyleyeceğim.

canımın ta içisin sen, nasıl severim bir bilsen...

3 yorum:

  1. Uyurken izlediğin o güzelliği benim için de öp bir kez olur mu?
    Geçenlerde yatağını düzeltirken yastığındaki deseni ters koymuşum ve annee sünger bop burada somurtuyor şu tarafını koy tamam mı dedi. O gün fark ettim bir yanında gülüyor diğer yanında somurtuyormuş meğer:)
    Onların baktığı gözle bakmayı ne çok istiyorum anlatamam.

    YanıtlaSil
  2. Vay canına sayın seyirciler! valla kusura bakma Kara Kitap ama buğulu camlarla ilgili bir yorum yazmak niyetindeydim. Ya da çocuk- anne- filan.. Amaa.. Yazının sonunda "tsm korosuna katıldım ya" diye bir cümle görünce, bütün yazıdan koptum tam bu cümleye fokuslandım:) --ilgi dağınıklı var bende--

    Demek şarkı söylüyorsun koroda! Hey! Kara Kitap, boşversene annelik triplerini kuzum.. Ne anneliği.. Doğurdun.. Birlikte yaşıyorsunuz işte aynı evde.. Kimi kapışacaksınız.. Kimi okşayacaksınız birbirinizi.. Takma bence kafana annelik vaziyetlerini.. Doğal, içinden geldiğin gibi oldun mu, bitti gitti.. Karşındaki senin içinden çıkmış, kötü biri olma şansı yok.. Mümkün değil. İlla yolunu bulacaktır her şekilde. Boşver. Sen şarkı söylemene bak Kara kitap.. Hey! Şahane bi haber bu:) İlk konsere ila gelirim haberin olsun. İlla gelirim:) Bak şimdi kalkacağım yerimden. Cama hohlayacağım.. Ve ne çizeceğim bil bakalım?
    Yatık sekiz.. Nasıl severim seni bir bilessssenn! Yatık sekiz şeklinde:)))

    YanıtlaSil
  3. Bu blog çok güzelmiş, çok beğendim. ben de sizi beklerim bloğuma, sevgilerimle.. :)

    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil