30 Ağustos 2010 Pazartesi

napolyon dediyse sebebi var!

doluya koydum almadı, boşa koydum dolmadı. açtım televizyonu home tv'de biraz yemek programı izleyip rahatlayayım dedim, şansıma egzersiz programı çıktı.yatakta dön dolan 30 ağustos'un ilk iki saatini bitirdim.saat üçe gelirken hala uyuyamamış olabilirim. şu ev idaresi,para idaresi ne zor işler.çok değil, sadece basit hayatımı borçsuz sürdürecek kadar para istiyorum.

hem ev taksidi ödeyip hem de mevcut hayatına olduğu gibi devam etmek maddi anlamda insanı göçertiyormuş.hoş tatile giderken böyle olacağını biliyordum, ama bütün yıl çalış çabala,tatile de mi çıkmayalım.hem 5 yıldızlı tatil köyüne falan da gitmedim. mütevazi bir tatil yaptım.

bundan sonra ben de kendime satın alma yasağı koyuyorum.

her alışveriş anında hatırla!

"bu parayı harcarsan günün iyi geçer, ama biriktirirsen tüm hayatın."

maaşlar dışında ekstra gelir getirecek tüm yöntemleri denemeliyim. on numara, sayısal loto, milli piyango...

bilanço da borçlar varlıkların üzerinde, batıklık bilançosu beyan edip iflasımı istesem.tüm mal varlığımı iflas masasına devredeyim bakalım o borçları ödeyebilecek mi?

herşey bu kadar pahalıyken allah'ım insanlar 600 TL maaşla nasıl geçiniyor?ben niye geçinemiyorum?öff ya bak yine kalbime sıkıntılar bastı.müsrifsin kızım sen müsrif.kocan da müsrif sen de.allah cezanızı verecek.

5 yorum:

  1. Ya bir de kocan müsrif değil de cimri olsaydı. O zaman görürdün gününü, hababam dırdır. Niye harcadın, neden harcadın, tasarruf yap, onu alma, bunu yapma. Boşver en azınan para konusunda aynı kafada olmak iyidir, olur gider sıkma canını:))

    YanıtlaSil
  2. hehe,müsrifler sizi...
    Bence en iyisini yapmışsın çalıştıklarını yemezsen olmazz kii !!!

    YanıtlaSil
  3. Zor zenaat.
    Zaten.
    Bu zamanda yaşamak.
    *
    (Tam pirinçle -ben öyle diyorum- dolma yapacaksan önce pirinçleri haşla, nasılsa onlar erimez, 1 bardak pirince 2 bardak suyla kısık ateşte haşla, öyle koyarak dene istersen. Ben hiç yapmadığım için net bir şey söyleyemiyorum.)

    YanıtlaSil
  4. Aslında her konuda zıt olan biz, 'ayyy iyi oluyo bak birbirimizi dengeliyoruz' diye geçinirken para konularında tıpatıp ayyyynı müsriflikteyiz! Laf aramızda:))

    YanıtlaSil
  5. önümüzdeki haftayı ve okul alışverişlerini düşününce benim de avuçlarımın içi terliyor :)

    YanıtlaSil